konsultmarknaden.blogg.se

2015-12-20
14:41:00

SMART Projektledning

 

Det är idag ganska vanligt att projektledare jobbar som konsulter. Eftersom projektledning kräver specifika kunskaper under en begränsad tidsperiod. Därför är de flesta projektledaruppdragen på konsultbasis.

Vad innebär då smart projektledning? I grunden kan man säga att det är att proritera rätt. Ofta kan förutsättningarna runt omkring projektet ha större påverkan på resultatet än resultatet i själva projektet.  

Vill du läsa mer om projektledning och denna yrkesroll så finner du mer information och tips om du följer länken nedan:

SMART Projektledning
 
 
 
 
2015-12-20
14:08:00

Egenanställda konsulter är framtiden!

 

Möjligheten att jobba som egenanställd frilansare har funnits ganska länge bland journalister och fotografer. Men det vi nu kan se är att det blir allt vanligare även bland traditionella konsulter. Inom IT-branschen växer denna nya arbetsform för varje år. Så länge efterfrågan på kompetens är stor på konsultmarknaden finns det ingen egentlig anledning att vara anställd.

 

IT-konsultfirman Zelago har dragit detta till sin spets och erbjuder alla sina konsulter en egenanställning. På så vis blir de flexiblare och har större möjlighet att snabbare kunna anpassa sig till framtidens förändringar. Läs mer om deras upplägg och om egenaställda konsulter på hemsidan.